torstai 21. helmikuuta 2013

LohiPihvit ja Lime-Aioli


Tuli käytyä Haaparannalla ruokaostoksilla ja mukaan tarttui lehti mat&hälsa. Sieltä löytyi aivan ihana resepti "Laxbiffar med limeaioli" Ensinnäkin houkuttelevan näköinen ruoka ja toiseksi, todella helppo ja nopea tehdä. Lehdestä löytyi monta muutakin ihanan näköistä ruokaohjetta, jotka menevät kyllä kokeiluun. Niistä myöhemmin lisää. 

Lohipihvit


n.1kg lohta
1 kananmuna
1 keltasipuli silputtuna
1lime
1 punainen tuore chili
1tl suolaa
pippuria myllystä
voita paistamiseen

Ensin survoin sauvasekoittimella lohen massaksi. Poistin chilistä siemenet ja siivutin sen. Sipulin silppusin pieneksi. Pesin limen kuoren hyvin ja raastoin sen. Lopuksi halkaisin limen ja puristin siitä mehut. Sekoitin kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, maustoin vielä suolalla ja mustapippurilla. Massasta tuli 9 pihviä. Paistoin pihvejä voissa pannulla n. 2min per puoli.

Samalla, kun paistelin pihvejä tein Lime-Aiolin.

Lime-Aioli


2 valkosipulin kynttä murskattuna
1rkl limen mehua
1rkl dijon sinappia
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä 
1tl limen kuorta raasteena
suolaa ja pippuria 

Tässä nopea aiolin ohje. Ei tarvitse käsin majoneesia vatkailla ;) 
Laita ainekset kapeaan ja korkeaan astiaan. Aseta sauvasekoitin kipon pohjaa vasten ja käynnistä se. Älä liikuta sauvasekoitinta vaan anna sen pyöriä niin kauan, että aioli on valmista. Maista ja mausta vielä suolalla ja pippurilla.




Ei kommentteja: