maanantai 25. helmikuuta 2013

Whoopie Pies Lime-Suklaa


Pitihän se itsekin alkaa kokeilemaan Whoopie pies:ien tekoa. Mistä sitä oikein joka paikassa kohistaan ja puhutaan. Tämä Amerikan keksi/leivonnainen/kakku oli helppo valmistaa. Keksipohjat voidaan valmistaa jo hyvissä ajoin ja laittaa ne pakkaseen odottamaan loppusilausta. Erinomainen myös ns. hätävarakakkuina. Ottaa vain keksit pakkasesta ja täyttää ne vaikka vaniljajäätelöllä. 
Näistä Whoopie pies:ta tuli ihanan makuisia. Limen raikas maku ja suklaa vain toimii hyvin yhteen =P


Whoopie pies Lime-Suklaa


125g voita pehmeänä
150g sokeria
250g vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1½rkl tummaa kaakaota
1/4tl suolaa
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria
4rkl ranskankermaa tmv.maitotuote
3rkl maitoa

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää sekaan kananmuna -> sekoita. 
Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja kaada ne voi-sokeri-muna seokseen. Vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää loput ainekset taikinaan. Kaavi taikina pursotuspussiin ja pursota pellille leivinpaperin päälle samankokoisia "kiekkoja" n 50kpl. Paista 175 asteessa noin 10min. Keksit saavat  olla pehmeitä. Varo polttamasta!

Täyte


200g philadelphia tuorejuustoa
75g voita pehmeänä
1 limen kuori ja mehut
125g tomusokeria

Suosittelen käyttämään philadelphia tuorejuustoa leivonnaisiin. Sen maku on mielestäni paljon parempi kuin muiden vastaavien tuotteiden maku. 
"Vaahdota" tuorejuustoa hetki. Tämä saa tuorejuuston rakenteen muuttumaan pehmeämmäksi ja ilmavammaksi. Lisää pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi massaksi. 
Pese lime miedolla saippualla (pieni tippa fairyä käy hyvin) ja muista hieroa saippua hyvin pois juoksevan veden alla. Raasta kuori täytteen sekaan. Halkaise lime ja purista mehut täytteeseen. Lopuksi siivilöi tomusokeri ja sekoita täyte tasaiseksi massaksi.
Kaaviloi täyte pursotuspussiin ja täytä keksit. 

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin itse tätä- Kekseistä tuli hyvin makuisia, mutta täyte ei kyllä yhtään vastannut sitä mitä piti olla. Laitoin lopulta jopa tuplaten tomusokeria ja silti täyte jäi litkuksi, mikä ei todellakaan olisi pysynyt keksien sisällä.

Kirsikka kirjoitti...

Käytitkö vähärasvaista tuorejuustoa? Ne menevät liruksi, eivätkä sovellu tällaiseen käyttöön.
Niin ja jos liikaa vatkaa sitä tuorejuustoa alussa, niin silloinkin menee liruksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ahaaaaa. Hyvä tietää! Meni siis mönkään tuorejuuston valinnan kohdalla.