sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Lampaan Sisäfilettä, Paahdetut Kasvikset & Aioli


Perinteitä vaalien tänään tuli avattua grillikausi. Yön yli valkosipulimarinadissa olleet lampaan sisäfileet saivat ihanan pinnan ja maun hiiligrillistä. Lisukkeeksi paahdoin palsternakkaa ja porkkanaa. Suosittelen kokeilemaan palsternakan paahtamista! Sen maku muuttuu täysin, kun sen paahtaa -> Ihanan makeaa! Kastikkeen asemaa hoiti aioli =P


Lampaan SisäFileet


600g lampaan sisäfilettä
1dl rypsiöljyä
4 valkosipulinkynttä
1dl persiljaa




Silppua persilja ja siivuta valkosipulit. Kaada pakastepussiin rypsiöljy, nakkaa valkosipulit, persilja ja lihat sekaan. Sulje pussi tiiviisti ja pyörittele sitä hetki kädessä -> Maut sekaisin ja tasaisesti pitkin lihoja. Anna maustua yön yli jääkaapissa. 

Kuumenna grilli. Nosta lihat ritilälle ja anna paistua 1min -> käännä ja anna taas paistua 1min. Nosta lihat pois grillistä ja anna niiden hetki vetäytyä. 



Paahdetut Kasvikset


Porkkanaa
Palsternakkaa
Paprikajauhetta
Merisuolaa
Rypsiöljyä


Kuori porkkanat ja palsternakat. Leikkaa pitkittäin lohkoiksi -> Nakkaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle reilusti paprikajauhetta sekä hiven merisuolaa. Lopuksi loraus rypsiöljyä päälle. Hiero mausteet kasviksiin käsin. Paista 175 asteessa noin 45min.



Aioli


1 keltuainen
½tl dijon sinappia
2rkl sitruunamehua
2dl rypsiöljyä
1 valkosipulinkynsi
suolaa ja valkopippuria

Laita keltuainen, sinappi ja sitruunamehu astiaan. Sekoita ne hyvin. Kaada ohuena nauhana rypsiöljyä seoksen sekaan ja vatkaa voimakkaasti koko ajan. Murskaa valkosipulinkynsi ja lisää se valmiin majoneesin sekaan. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Nosta jääkaappiin maustumaan.

Ei kommentteja: