sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mysliä =P


Aikanaan kaupassa käydessä tuli myslipaketit tavattua läpi. Suurin osa mysleistä sisältää pähkinää ja/tai älyttömästi sokeria. Eikä sitä mieluisinta koskaan löytynyt. Eräänä päivänä sitten päätin ottaa ja tehdä itse. Täytyy myöntää, että Herkkua tuli =P 
Tänään 3-vuotias tytär jälleen kävi kurkkaamassa tyhjää myslipurkkia ja ilmoitti, että tänään tehdään mysliä! Ainekset onneksi löytyy jo meidän vakio varusteista, joten sitä sitten tehtiin =)
Itse tehty mysli on siitäkin niin hyvää, kun sinne voi laittaa sitä mistä itse tykkää esim. pähkinöitä, mantelia, kuivattuja hedelmiä/marjoja, mielikuvitus vain rajana.



Mysli



4dl kaurahiutaleita
3dl kauraleseitä
2dl auringonkukansiemeniä
200g kuivattuja karpaloita
0,75dl rypsiöljyä
3rkl hunajaa
½tl kanelia
0,75tl merisuolaa


Sekoita kaurahiutaleet, kauraleseet ja auringonkukansiemenet kulhossa. Mittaa rypsiöljy, hunaja, kaneli ja suola mikronkestävään astiaan tai pieneen kattilaan. Lämmitä sen verran, että hunaja liukenee öljyyn. Kaada öljyseos kulhoon hiutaleiden sekaan -> sekoita ainekset kunnolla sekaisin.
Kippaa seos leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda uunissa 175 asteessa noin 15-18min.  Tai sen aikaa, että mysli on kauniisti paahtunut kullanruskeaksi. Voit välillä käännellä mysliä uunissa lastalla/lusikalla tmv. Nosta pelti uunista ja kaada kuivatut karpalot heti kuuman myslin sekaan  -> sekoita.
Anna jäähtyä hyvin.



Ei kommentteja: