torstai 27. kesäkuuta 2013

Sitruunainen MansikkaPiiras



Juhannuksen kahvipöytään tuli leivottua tämä älyttömän hyvä piiras. Todella näppärä valmistaa ja mikä parasta -> voit pakastaa pohjan täytteineen. Mikä ihana hätävara yllätysvieraille! Päälle vain tuoreita marjoja oman maun mukaan ja suussa sulava piiras on valmis =P



Sitruunainen MansikkaPiiras


Pohja

200g kaurakeksejä
100g voita sulana

Hienonna kaurakeksit esim. tehosekoittimessa, kaada voisula hienonnettujen keksien sekaan -> Sekoita tasaiseksi massaksi. Painele 24-26cm irtopohjavuoan pohjalle, tee myös hieman reunoja. Paista 150 asteisessa uunissa 10min. Nosta vuoka uunista ja nosta uunin lämpö 175 asteeseen. Valmista täyte.


Täyte

6 keltuaista
1prk kondensoitua maitoa
1 sitruunan kuori raastettuna
½dl sitruunamehua
1tl vaniljajauhetta

Päälle esim. tuoreita mansikoita.


Erottele kananmunista keltuaiset. Valkuaisista voit valmistaa vaikka marenkia, munakasta tai pakastaa ne myöhempää käyttöä varten. 
Kaada kondensoitu maito keltuaisten sekaan ja vatkaa vaaleaksi massaksi. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori massan sekaan, Varo raastamasta kitkerää valkoista osaa kuoresta! Lisää myös sitruunasta puristettu mehu massan sekaan. Lisää vaniljajauhe -> Vatkaa ainekset sekaisin. Kaada täyte keksipohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 15min.

Lisää piirakan päälle tuoreita marjoja oman maun mukaan n. ½-1l.




1 kommentti:

PassionLeivos kirjoitti...

Sitruuna + mansikka on niin kesänen yhdistelmä. Ja kondensoitua maitoa pitäis kans joskus uskaltaa kokeilla.. :)