perjantai 4. lokakuuta 2013

MakeanNälänTappajaMuffinit

Nyt se on löytynyt, minun lempisuklaa maitosuklaista. Tadaaa, se on Maraboun Black =P
Tietenki sitä piti kokeilla myös leipomisessa ja niin syntyi nämä ihanat, makeannälän tappaja muffinit. Taikinassa Black-suklaan palasia, keskellä ihana kinuskisydän, sekä päällä ihanan pehmeä tuorejuustokuorrute. Olkaa hyvä!


Taikina


1 levy Maraboun Black-suklaata
150g voita pehmeänä
1½ dl ruokokidesokeria
2 kananmunaa
3½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½tl merisuolaa
2½rkl tummaa kaakaota
1½dl täysmaitoa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Siivilöi kuivat aineet, lisää maito ja vatkaa ainekset sekaisin. Murskaa veitsellä sulkaalevy pieniksi palasiksi. Ota koristeluun osa suklaamurusista ja loput kippaa taikinan sekaan -> sekoita.

Nostele taikina vuokiin. Tästä ohjeesta tulee noin 9kpl muffineita. Paista 225 asteessa n.12min. 

Anna muffineiden jäähtyä kokonaan. Nyt voit tehdä kolon muffineiden keskelle, joko asiaan kuuluvalla leikkurilla tai sitten vain veitsellä tehden. 


Täyte

1prk kondensoitua maitoa valmiiksi keitettynä


Lusikoi täytettä muffineihin tehtyihin koloihin.

Nyt valmista kuorrute. 

Kuorrute


300g tomusokeria siivilöitynä
50g voita pehmeänä
125g tuorejuustoa kylmänä

Vatkaa tomusokeria ja voita joko sähkövatkaimella tai monitoimikoneessa, kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää tuorejuusto ja vatkaa täydellä teholla 5min, niin että seoksesta tulee kuohkeaa ja vaaleaa. Varo kuitenki vatkaamasta liikaa, jottei kuorrute muutu juoksevaksi!

Pursota tai lusikoi täyte muffineiden päälle ja pisteeksi iin päälle vielä loput suklaanmuruset =P Takaan, että makeannälkä kaikkoaa!




2 kommenttia:

Anu kirjoitti...

En oo vielä tuota kyseistä suklaata maistanut, mutta täytyy testata :) Järjettömän hyvältä näyttävät nämä muffinit! Kaloreita ei parane laskea, kun tällaisia syö :D

Mistä muuten oot ostanut tuollaisia muffinivuokia?

Kirsikka kirjoitti...

Kannattaa testata! Ja juu, ei todellakaan kannata kaloreita laskea X)
Juhlaxista ostin vuoat. Heiltä löytyy myös nettikauppa. Luulisin, että näitä löytyy myös muistakin kakkutarvike kaupoista. Tosi käteviä käyttää lusikalla syötäviin muffineihin.