torstai 5. joulukuuta 2013

Keitetty Kinkku ja Jouluinen Kaalisalaatti


Tämän reseptin bongasin Jamie Oliverin Food Tub:sta. Näytti niin herkulliselta, että päätin kokeilla sitä siltä seisomalta, hieman sävellettynä, kuten aina. Kinkku keitetään joulunmakuisessa colaliemessä ja tämän jälkeen sivellään marmelaadilla ja käytetään grillissä mutka. Lisukkeeksi tuli kaalisalaattia, joka yllätti täysin. Todella hyvää ja ihanan jouluinen =)
Kinkun maku yllätti myös. En olisi uskonut, kuinka paljon kinkku imee makua itseensä liemestä. Tätä taidetaan tehdä ensi joulunakin ns. joulunodotus kinkkuna, sen verran makoisaa oli =P


KeitettyKinkku


2,5kg kinkkua
1 klementiini
2 kanelitankoa
8 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
pari oksaa tuoretta timjamia
2-3l coca colaa
omenakaneli marmeladia

Laita kinkku kattilaan. Nakkaa mausteet ja halkaistu klementiini myös kattilaan. Kaada päälle cocista niin paljon, että kinkku peittyy. Keitä kinkkua noin 1,5h tai kunnes se on kypsä (itse keittelin kinkkua vähän turhan kauan ja siitä tuli ylikypsää).
Nosta kinkku kattilasta -> poista verkko ja nahka. Sivele pintaan marmeladia ja käytä hiiligrillissä ottamassa vähän pintaa ja makua. Mie nakkasin savustuslastuja kourallisen hiilloksen sekaan samalla, kun kinkun laitoin. Annoin paahtua noin 15min. Kinkun voi käyttää myös uunissa grillivastusten alla ottamassa vähän pintaa.


KaaliSalaatti


½ punakaali
1 fenkoli
2 omenaa
½ granaattiomena
muutama kevätsipuli varsineen
1rkl omenaviinietikkaa
n. 2dl majoneesia
1dl turkkilaista joghurttia
2tl dijonsinappia

Suikaloi kaali, fenkoli ja omenat -> lorauta omenaviinietikka sekaan ja pyöräytä ainekset sekaisin. Sekoita majoneesi, joghurtti sekä sinappi kulhossa ja kaada salaatin sekaan -> Sekoita. Silppua sipulit ja koputtele granaattiomenan siemenet salaatin päälle =P


Herkullista joulun odotusta!



Ei kommentteja: