keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Joulunmakuinen Broileri & Punakaalta MausteVoilla


OmNom =P Tästä ei kokonaisena paistettu broileri enää parane! Nahkan alle tungin karpalo-timjamivoita ja sisälle klementiinin puolikas. Lisukkeeksi tälle broilerille keittelin punakaalta ja lopuksi paistoin ne aivan ihanassa maustevoissa. Lehtikaalta olisin halunnut käyttää tähän, mutta eihän sitä tietenkään kaupasta löytynyt =/ Tähän menee käyttää varmasti kaalta kuin kaalta, oman maun mukaan. Kannattaa kokeilla, herkkua oli!


Broileri


½ pss kuivattuja karpaloita
2rkl tuoretta timjamia silputtuna
½tl yrttisuolaa (herbamare)
n.100g voita
Klementiini

Silppua karpalot pieneksi silpuksi. Nakkaa sekaan timjami, yrttisuola ja voi. Sekoita ainekset sekaisin. Tunge karpalovoi kokonaisen broilerin nahan alle. Yritä saada sitä joka paikkaan.
Pese klementiini hyvin ja halkaise se. Laita klementiinin puolikkaat broilerin sisuksiin. Nosta uuniin paistumaan 175 asteeseen tunnin ajaksi.


Kaalta Maustevoilla


250g voita
7 anjovisfilettä
3 valkosipulikynttä
1 kuivattu piripiri
3 oksaa tuoretta rosmariinia

Punakaalta tmv.

Soseuta kaikki ainekset, paitsi voi (ja kaali), sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tahnaksi. Lisää paloiteltu voi ja jatka työstämistä niin kauan, että maustevoi on tasaisesti maustunut. Kääri voi leivinpaperiin rullalle pötkyläksi ja nosta jääkaappiin. Anjovis antaa voille ihanan suolaisen maun, sitä ei kannata jättää pois!

Irrota kaalesta lehdet ja keitä ne vedessä kypsäksi. Tämän jälkeen valuta lehdistä vesi ja pyöräytä ne maustevoissa kuumalla paistinpannulla. Kaada kaalet astiaan tarjolle ja nakkaa päälle vielä reilu nokare maustevoita =P Maustevoi säilyy pakasteessa pitkään ja sitä voidaan käyttää muun muassa ruoan paistamisessa tai voinappina pihvin päällä.

lauantai 7. joulukuuta 2013

Kanelin makuiset VaaleatPiparit


Eilen oli tarkoitus valmistaa piparitaikina, mutta 1dl tummaasiirappia jäi uupumaan.. Suunnitelmat vaihtui vaaleisiin pipareihin. Pyörittelin paistetut lämpimät piparit kanelisokerissa. 

VaaleatPiparit


250g huoneenlämpöistä voita
250g sokeria
3 kananmunaa
500g vehnäjauhoja
½tl soodaa
½tl leivinjauhetta
2tl vaniljajauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin samalla. Siivilöi jauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljajauhe taikinan sekaan. Vatkaa ainekset sekaisin. Kääri taikina elmukelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään seuraavaan päivään.

Ota taikinasta pieniä palasia kerrallaan kaulittavaksi ja painele piparimuotilla pipareita. Nosta leivinpaperille ja paista 175 asteessa noin 5-10min. Varo, ettet polta pipareita! Nosta kuumat paistetut piparit kanelisokeriin -> pyörittele.



torstai 5. joulukuuta 2013

Keitetty Kinkku ja Jouluinen Kaalisalaatti


Tämän reseptin bongasin Jamie Oliverin Food Tub:sta. Näytti niin herkulliselta, että päätin kokeilla sitä siltä seisomalta, hieman sävellettynä, kuten aina. Kinkku keitetään joulunmakuisessa colaliemessä ja tämän jälkeen sivellään marmelaadilla ja käytetään grillissä mutka. Lisukkeeksi tuli kaalisalaattia, joka yllätti täysin. Todella hyvää ja ihanan jouluinen =)
Kinkun maku yllätti myös. En olisi uskonut, kuinka paljon kinkku imee makua itseensä liemestä. Tätä taidetaan tehdä ensi joulunakin ns. joulunodotus kinkkuna, sen verran makoisaa oli =P


KeitettyKinkku


2,5kg kinkkua
1 klementiini
2 kanelitankoa
8 kokonaista neilikkaa
1 tähtianis
pari oksaa tuoretta timjamia
2-3l coca colaa
omenakaneli marmeladia

Laita kinkku kattilaan. Nakkaa mausteet ja halkaistu klementiini myös kattilaan. Kaada päälle cocista niin paljon, että kinkku peittyy. Keitä kinkkua noin 1,5h tai kunnes se on kypsä (itse keittelin kinkkua vähän turhan kauan ja siitä tuli ylikypsää).
Nosta kinkku kattilasta -> poista verkko ja nahka. Sivele pintaan marmeladia ja käytä hiiligrillissä ottamassa vähän pintaa ja makua. Mie nakkasin savustuslastuja kourallisen hiilloksen sekaan samalla, kun kinkun laitoin. Annoin paahtua noin 15min. Kinkun voi käyttää myös uunissa grillivastusten alla ottamassa vähän pintaa.


KaaliSalaatti


½ punakaali
1 fenkoli
2 omenaa
½ granaattiomena
muutama kevätsipuli varsineen
1rkl omenaviinietikkaa
n. 2dl majoneesia
1dl turkkilaista joghurttia
2tl dijonsinappia

Suikaloi kaali, fenkoli ja omenat -> lorauta omenaviinietikka sekaan ja pyöräytä ainekset sekaisin. Sekoita majoneesi, joghurtti sekä sinappi kulhossa ja kaada salaatin sekaan -> Sekoita. Silppua sipulit ja koputtele granaattiomenan siemenet salaatin päälle =P


Herkullista joulun odotusta!