torstai 6. maaliskuuta 2014

Lasagne LCHF tyyliin



Useassa kirjassa ja blogissa olen törmännyt LCHF-pastaan. Kokeilin sitä lasagneen tänään ja jälleen kerran täytyy myöntää, että parempaa tuli, kuin tavallisista pastalevyistä tehtynä. Tosin, en koskaan ole tykännyt pastasta, missään muodossa. Mutta tätä "pastaa" syön ja teen toistekin.


PastaLevyt


4 kananmunaa
125g philadelphia juustoa
2rkl psylliumia
½tl ruususuolaa

Vaahdota sähkövatkaimella kananmunat. Lisää tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Lisää sekaan psyllium ja suola -> vatkaa hyvin, jotta psyllium ei paakkuunnu. Anna turvota pari minuuttia.

Ota kaksi leivinpaperia. Kaada pastataikina toisen leivinpaperin päälle. Öljyä toinen leivinpaperi ja nosta se taikinakasan päälle öljytty puoli taikinaa vasten. Kaulitse ohueksi levyksi, pellinkokoiseksi. Nosta koko komeus pellille ja paista 125 asteessa 10min. Nosta uunista ja ota päällä oleva leivinpaperi pois. Leikkaa pastalevy sopiviksi palasiksi.


JauhelihaTäyte


500g jauhelihaa
1prk tomaattipyrettä
1prk herkkusieniä
2prk tomaattimurskaa
tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria

Päälle noin 100g juustoa raasteena

Ruskista jauheliha, nakkaa sekaan tomaattipyre ja herkkusienet. Paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua hiljalleen noin 10min.

Lado vuorotellen pastalevyjä ja täytettä uunivuokaan. Laita päälle raastettu juusto. Paista 225 asteessa niin kauan, että juusto sulaa ja ruskistuu.


1 kommentti:

Nanne - Elämää Koivurannassa kirjoitti...

Ompas mielenkiintoinen ohje. Itse en ole tällaiseen aiemmin törmännytkään. Lasagne on meidän perheen herkkua, pitänee joskus testata tätäkin versiota.