tiistai 4. marraskuuta 2014

Elämäni Ensimmäiset Macaronsit! Sitruunakreemi Täytteellä.



Vuosia jo pitäny näitä kokeilla, mutta aina ne on jääny tekemättä. Nyt päätin loppukesästä viimeinkin näitä tehdä. Eka satsi lensi roskiin, vatkasin taikinaa liikaa ja siitä tuli aivan liian lirua. Toinen satsi onnistui hyvin. Sekoitin nuolijalla mantelijauho-tomusokeri seoksen valkuaisvaahtoon. Näin oli helpompi kontrolloida massan koostumusta. 



Macarons


3 valkuaista
4rkl sokeria
100g mantelijauhetta siivilöitynä
200g tomusokeria
väriä


Aloita vatkaamaan valkuaisia vaahdoksi -> lisää 4rkl sokeria 1rkl kerrallaan vaahdon sekaan. Jatka vatkaamista niin kauan, että valkuaisvaahto on kiiltävää ja jämäkkää. Lisää väri ja sekoita väri tasaiseksi massaan.

Punnitse 100g siivilöityä mantelijauhetta, lisää sekaan tomusokeri. Kääntele jauheseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan nuolijalla. Jos kääntelet liian vähän, taikina on liian paksua ja taas jos kääntelet liikaa, niin taikinasta tulee lirua ja se leviää pellille.

Pursota valmiista taikinasta n.3cm halkaisijaltaan olevia kiekkoja pellille leivinpaperin päälle. Tipauta pelti pöydälle n.10cm korkeudelta 3 kertaa. Tämän jälkeen anna pellin odotella tunnin pöydällä ennen paistoa. Paista 150 asteessa noin 10 minuuttia. Ole tarkkana paiston kanssa, etteivät macaronsit paistu liikaa!




SitruunaKreemi


4 keltuaista
100g sokeria
1 sitruunan mehu
½ sitruunan kuori raasteena
125g voita

Keitä keltuaisista, sokerista ja sitruunasta kreemi, joko vesi hauteessa tai levyllä miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa, koko ajan sekoitellen. Lisää voi lämpimän kreemin sekaan. Sekoittele niin kauan, että voi on sulanut. Nosta valmis kreemi jääkaappiin jäähtymään.
Pursota hyvin jäähtynyt kreemi macaronsien väliin.



5 kommenttia:

Anu kirjoitti...

Näyttävät upeilta! Mullakin näiden kokeilu on ollut suunnitelmissa jo hyvän tovin, mutta vieläkään en oo saanut aikaiseksi noita tehdä. Ehkä vähän hirvittääkin, että osaisko noita tehdä vai lentääkö kaikki roskiin :)

Rommirusina kirjoitti...

Nuohan on aivan täydellisen näköisiä, hienosti olet kyllä onnistunut. :) Minulla on macaronsit onnistuneet pari kertaa, viime yrityskerralle sattui taas väliin se kerta, kun mikään ei onnistunut ja koko pellillinen päätyi sinne roskikseen. Noh, uutta yritystä kehiin vaan...

Kirsikka kirjoitti...

Kiitos kommenteista Anu ja Rommirusina =) Hieman jännitti minuakin näiden teko..mutta perse edellä puuhun, niin eiköhän siinä opi =D Tärkeintä minusta on tarkkailla taikinan koostumusta lopussa, kun mantelisokeri-seosta kääntelee valksuaisvaahdon sekaan. Rohkeasti Anu vain kokeilemaan!

Kamomillakukkuloilla - Camilla kirjoitti...

Tein sitruunakreemiä cupcakejen päälle ja toimi siinäkin loistavasti :)

Kirsikka kirjoitti...

Ei ole käynyt mielessäkään! Täytyy itsekin kokeilla =P Kiitos vinkistä Kamomillakukkuloilla - Camilla =)