Keltuaiset, sitruunamehu ja 1 voinokare heitetty sekaan |
HollandaiseKastike
3 keltuaista
2rkl sitruunamehua tuoreesta sitruunasta
200g voita
valkopippuria myllystä
ripaus merisuolaa
reilu 1rkl tuoretta tilliä (tai tuorepakaste tilliä)
Kaikki voi on nyt sulatettu kastikkeen sekaan |
Laita kattilan pohjalle noin 5cm vettä, aseta kattilan päälle kulho niin, että vesi ei osu kulhon pohjaan.
Lisää kulhoon keltuaiset ja siivilöi sitruunamehu keltuaisten sekaan. Vatkaa vispilällä sekaisin.
Laita keittolevy päälle, niin, että vesi alkaa kuplia. Nakkaa veden kiehumista odotellessa voinokare keltuaisten sekaan koko ajan vispilällä vatkaten. Aina kun voi on sulanut, nakkaa seuraava sekaan. Näin jatkat niin kauan, että kaikki voi on kastikkeessa.
Varo, ettei vesi kiehu liian kuumana ja kypsennä kastiketta kokkareiseksi! Kun kaikki voi on sulatettu kastikkeen sekaan, nosta kulho vesihauteesta pois. Lisää suola, valkopippuri ja tilli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti