perjantai 16. maaliskuuta 2018

Hot&SourSoup *Gluteeniton


Mielettömän hyvää keittoa! Ja mikä parasta, valmistuu vartissa. Tämä keitto on niin oivallinen moneen tilanteeseen: alkuruoaksi, flunssassa hörpittäväksi, kiukkunälkään (ruoka mulle just nyt heti), talvisille retkille termariin mukaan, muuten vain nautittavaksi. Keittoon voit laittaa halutessasi pari kourallista riivittyä broileria tai vaikka tofun palasia.


Hot&Sour keitto

1,5l vettä
4rkl kanafondia (Itse käytän tätä)
pari kourallista tuoreita herkkusieniä siivutettuna
½dl gluteenitonta soijaa
½dl riisiviinietikkaa
valkopippuria myllystä pari kierrosta
1rkl sriracha chilikastiketta
3rkl maissitärkkelystä
3rkl vettä
4 kananmunaa
kevätsipulin varsia pari kpl pilkottuna

Laita kattila liedelle keskilämmölle. Nakkaa kattilaan vesi, kanafondi ja herkkusienet. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää soija, riisiviinietikka, valkopippuri ja chilikastike. Kiehauta. Liota pienessä kupissa maissitärkkelys 3rkl vettä -> Lisää keittoon koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Riko kananmunat kulhoon, vatkaa rakenne rikki. Kaada kananmunat hiljalleen liemeen koko ajan vispilällä keittoa sekoittaen. Nakkaa keväsipulin palaset keittoon (ja broileri/tofu niin halutessasi). Nosta pois liedeltä ja nauti!



Ei kommentteja: